Hyppää sisältöön
    • FI
    • ENG
  • FI
  • /
  • EN
OuluREPO – Oulun yliopiston julkaisuarkisto / University of Oulu repository
Näytä viite 
  •   OuluREPO etusivu
  • Oulun yliopisto
  • Avoin saatavuus
  • Näytä viite
  •   OuluREPO etusivu
  • Oulun yliopisto
  • Avoin saatavuus
  • Näytä viite
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ruokatorvi- ja mahasyövän riskiin voidaan vaikuttaa

Arkkila, Perttu; Saarnio, Juha (2022-09-30)

 
Avaa tiedosto
nbnfi-fe2023021527285.pdf (371.3Kt)
nbnfi-fe2023021527285_meta.xml (25.87Kt)
nbnfi-fe2023021527285_solr.xml (20.35Kt)
Lataukset: 

URL:
https://www.laakarilehti.fi/pdf/2022/SLL39-40-2022-1593.pdf

Arkkila, Perttu
Saarnio, Juha
Suomen lääkäriliitto
30.09.2022

Arkkila, Perttu & Saarnio, Juha (2022) Ruokatorvi- ja mahasyövän riskiin voidaan vaikuttaa. Lääkärilehti 39-40/2022, VSK 77, 1593-1596

https://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
© Lääkärilehti 2022.
https://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023021527285
Tiivistelmä

Tiivistelmä

Ruokatorvisyöpä on lisääntynyt Suomessa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Mahasyövän ilmaantuvuus pienenee. Näille syöville altistavat tupakanpoltto, ruoka-aineet ja etenkin mahasyövälle infektiot. Perinnöllisillä tekijöillä on myös merkitystä. Runsaasti tuoreita vihanneksia ja hedelmiä sisältävä ruokavalio todennäköisesti vähentää ruokatorven ja mahalaukun syöpien riskiä. Laadukas endoskopia on edellytys syöpien esiasteiden diagnostiikalle ja hoidolle.

Kokoelmat
  • Avoin saatavuus [37837]
oulurepo@oulu.fiOulun yliopiston kirjastoOuluCRISLaturiMuuntaja
SaavutettavuusselosteTietosuojailmoitusYlläpidon kirjautuminen
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatAsiasanatUusimmatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
oulurepo@oulu.fiOulun yliopiston kirjastoOuluCRISLaturiMuuntaja
SaavutettavuusselosteTietosuojailmoitusYlläpidon kirjautuminen