Hyppää sisältöön
    • FI
    • ENG
  • FI
  • /
  • EN
OuluREPO – Oulun yliopiston julkaisuarkisto / University of Oulu repository
Näytä viite 
  •   OuluREPO etusivu
  • Oulun yliopisto
  • Avoin saatavuus
  • Näytä viite
  •   OuluREPO etusivu
  • Oulun yliopisto
  • Avoin saatavuus
  • Näytä viite
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Insights into heterogeneity of temporary agency work in restaurants

Cajander, Niko; Reiman, A. (2021-02-26)

 
Avaa tiedosto
nbnfi-fe2021110553959.pdf (219.1Kt)
nbnfi-fe2021110553959_meta.xml (27.63Kt)
nbnfi-fe2021110553959_solr.xml (24.11Kt)
Lataukset: 

URL:
https://doi.org/10.20469/ijbas.7.10004-1

Cajander, Niko
Reiman, A.
KKG Publications
26.02.2021

Cajander, N., & Reiman, A. (2021). Insights into Heterogeneity of Temporary Agency Work in Restaurants. International Journal of Business and Administrative Studies 7(1): 36-47. https://doi.org/10.20469/ijbas.7.10004-1

https://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
© 2021 The Author(s). Published by KKG Publications. This is an Open Access article distributed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
https://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/
doi:https://doi.org/10.20469/ijbas.7.10004-1
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2021110553959
Tiivistelmä

Abstract

The term temporary work is an umbrella term comprising a wide variety of atypical employment forms. This study focuses on temporary agency work in restaurants characterized by a third-party involvement in the working relationship. Data was collected through a questionnaire based on the Organizational Commitment and QPS Nordic questionnaires, both of which focus on psychological and social factors at work. Statistical examination revealed three distinct groups, each with its characteristics, types of commitment and work demands. Regular, full-time workers were compared with these three groups of temporary agency workers. Differences were found in these groups. Our findings provide new perspectives to an ongoing debate on temporary work and employee well-being at restaurants.

Kokoelmat
  • Avoin saatavuus [37887]
oulurepo@oulu.fiOulun yliopiston kirjastoOuluCRISLaturiMuuntaja
SaavutettavuusselosteTietosuojailmoitusYlläpidon kirjautuminen
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatAsiasanatUusimmatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
oulurepo@oulu.fiOulun yliopiston kirjastoOuluCRISLaturiMuuntaja
SaavutettavuusselosteTietosuojailmoitusYlläpidon kirjautuminen