Virtuaalianturit tislauksessa
Tokola, Veli-Pekka (2022-05-10)
Tokola, Veli-Pekka
V.-P. Tokola
10.05.2022
© 2022 Veli-Pekka Tokola. Ellei toisin mainita, uudelleenkäyttö on sallittu Creative Commons Attribution 4.0 International (CC-BY 4.0) -lisenssillä (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/). Uudelleenkäyttö on sallittua edellyttäen, että lähde mainitaan asianmukaisesti ja mahdolliset muutokset merkitään. Sellaisten osien käyttö tai jäljentäminen, jotka eivät ole tekijän tai tekijöiden omaisuutta, saattaa edellyttää lupaa suoraan asianomaisilta oikeudenhaltijoilta.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205101882
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202205101882
Tiivistelmä
Tämä työ käsitteli virtuaaliantureita tislausprosessissa. Työn tavoitteena oli tarkastella tislausprosessia yleisesti teollisuuden näkökulmasta, sekä tutustua tarkemmin virtuaaliantureihin. Virtuaaliantureista tavoitteena oli selvittää yleisesti erilaisia tyyppejä, niiden käyttötarkoituksia ja tulkintaa. Virtuaaliantureihin syvennyttiin tarkemmin tutkimalla erilaisia matemaattisia mallirakenteita ja niiden toimintaperiaatteita kirjallisuudessa esitetyissä simuloiduissa panostislauksissa. Mallien toimivuutta arvioitiin esitettyjen tulosten perusteella, minkä lisäksi käsiteltiin mallien toimivuuteen vaikuttavia tekijöitä. Tarkastellut virtuaalianturiratkaisut perustuivat pääkomponenttianalyysipohjaiseen herkkyysanalyysiin, osittaisen pienimmän neliösumman regressioon ja tukivektoriregressioon. Virtuaaliantureilla arvioitiin lopputuotteen koostumusta lämpötilamittauksien perusteella. Virtuaaliantureiden toimivuuteen vaikuttivat lämpötila-antureiden sijainnit, määrä ja mittausten tarkkuus.
Kokoelmat
- Avoin saatavuus [34176]