Jatkuvatoimisen sellunkeiton hallinta KnowPulp-simulaattorilla
Kanste, Aleksi (2021-05-20)
Kanste, Aleksi
A. Kanste
20.05.2021
© 2021 Aleksi Kanste. Tämä Kohde on tekijänoikeuden ja/tai lähioikeuksien suojaama. Voit käyttää Kohdetta käyttöösi sovellettavan tekijänoikeutta ja lähioikeuksia koskevan lainsäädännön sallimilla tavoilla. Muunlaista käyttöä varten tarvitset oikeudenhaltijoiden luvan.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105298194
https://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-202105298194
Tiivistelmä
Tässä työssä perehdytään sellun valmistukseen ja tarkemmin keittovaiheeseen. Tavoitteena on tutkia, mitkä tekijät keittovaiheessa vaikuttavat kappatason muutokseen ja lajin vaihtoon sellunkeitossa. Aihetta käsitellään kirjallisuuden ja KnowPulp-simulaattorin avulla. Tärkeimpinä tuloksina yritetään saada selville, minkälaisilla ajoarvoilla saadaan hyvät tulokset kummastakin yllä mainitusta ajotilanteesta simulaattoriympäristössä. Simuloinneista saadaan käsitys siitä, kuinka keittoa voidaan hallita ja kuinka paljon ja nopeasti eri keittoarvojen muutokset vaikuttavat keiton tuloksiin. Keittoa ohjatessa tärkeimmät parametrit ovat lämpötila ja kemikaalien kulutus. Näitä parametreja voidaan säätää koko keiton ajan ja pelkästään niillä voidaan päästä melko lähelle hyviä keittotuloksia.
Kokoelmat
- Avoin saatavuus [34150]